درباره سوهان _ About Sohan

سوهان نوعی شیرینی سنتی است که از پختن مخلوطی از آرد گندم، مالت گندم، شکر و روغن تهیه می شود و دارای بافت بسیار فشرده به رنگ قهوه ای روشن می باشد. تاریخچه دقیق سوهان به دوره قاجار نسبت داده می شود. حلوایی که در سال های ۱۲۸۹ تا ۱۲۹۰ (هـ.ش) هنگامی که قرار بود صحن عقیق بارگاه حضرت معصومه سلام الله علیها در شهر مقدس قم افتتاح گردد. بزرگان قم اقدام به برگزاری مراسم باشکوهی جهت افتتاح به عمل آوردند ولی بر اساس مقتضیات زمان به خصوص مسائل امنیت ناصرالدین شاه، جانشینی را برای خود جهت مراسم افتتاح به قم فرستاد. درهنگام برپایی مراسم با توجه به آداب و رسوم آن دوره هر یک از بزرگان شهر جهت احترام هدایایی را به نماینده شاه از قبیل صنایع سنتی و … پیشکش کردند و در این بین یکی از بزرگان جهت پیشکش سمنویی که به آن شکر افزوده شده بود به نماینده تقدیم کرد که ایشان پس از صرف ناهار این شیرینی را میل نمود که با ذائقه اش خوش آمد و با توجه به گفته ها ایشان عنوان کردند که این شیرینی همانند سوهانی غذای مرا هضم کرد. از این شیرینی مطبوع برای شاه با خود خواهم برد. به این ترتیب از آن زمان نام سوهان بر روی این حلوا گذاشته شد و پس از آن تولید و مصرف سوهان شروع شد که در ابتدا مخصوص بزرگان و اشراف بود.

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. رد کردن